Splitklíma szempontok

Elérhetőségeink: + 36 / 20 214 3445 , email: splitklimapecs@gmail.com

Splitklíma akció Pécs területén: új rendszerek  beszerzése, telepítése, ingyenes felméréssel és tanácsadással, rövid határidőkkel:

  • Egyedi igényeinek megfelelő legjobb árérték arányú klíma megoldások
  • Ingyenes felmérés.
  • Rövid határidők.
  • Készülék beszerzése, beszerelése, beüzemelése.
  • Garancia.
  • Segítség az állami támogatás igényléséhez.

 

A splitklíma beltéri-, és kültéri egységek telepítési helyének kiválasztási szempontjai

Egy vagy több helyiséget szeretnénk egy készülékkel hűteni/fűteni

Általában egy helyiséget, egy klímával hűtünk vagy fűtünk. Az ingatlan, lakás adottságaitól függően, egy nagyobb teljesítményű klímával, ha kedvezőek a feltételek, például egybenyitható a két helyiség, illetve azok alakja miatt kedvezőek a légáramlás feltételei, is hűthetünk vagy fűthetünk több helyiséget.

A legkedvezőbb légáramlási irány kialakítása a splitklima beltéri egységének telepítési helyével

Az egyik legfontosabb szempont a hűtés/fűtésnek kedvező légáramlás kialakítása. A splitklíma helye az ingatlanon, lakáson belül függ az ingatlan szerkezeti kialakításától. Ezen belül keressük meg azt a pontot, pontokat, végig egyeztetve Önnel, ami funkcionálisan és esztétikailag is a legmegfelelőbbek a beltéri egység elhelyezésére.

Az alábbi két szempontra kiemelten is figyelünk:

  • Magasság: ne fújja közvetlenül a levegőt az emberre, hatékonyan biztosítsa a levegőáramlást és illeszkedjen az enteriőrhöz harmonikusan. Mindkét szempontot figyelembe véve határozzuk meg a splitklíma helyének magasságát.
  • Akadályok a klímák előtt: helyiségen belüli válaszfalak, gerendák, oszlopok, belógó födém elemek, mind akadályozhatják a helyiségen belüli kedvező légáramlási feltételek kialakulását. Splitklíma berendezésünk beltéri egységének helyét ezek figyelembevételével választjuk ki.
Kültéri egység elhelyezhetősége

Lényeges szempont a kültéri és beltéri egység távolsága. Ez a szempont a telepítés és beszerelés költségeire van hatással, minél távolabb helyezkedik el a beltéri és a kültéri egység annál jobban megnő a telepítés költsége, mivel a kültéri-, és beltéri egységet rézcsövek kötik össze.

A két egység közötti távolság felső határa 20 méter, e felett nem működik hatékonyan a rendszer. A 20 méter a felső határ, de mi mindig törekszünk a lehető legkisebb elérhető távolságra a beltéri és kültéri splitklíma egységek között.

Esztétikai szempontok

A legtöbb ma forgalomban lévő splitklíma készülék fehér. Szerencsére azonban egyre több gyártó ismeri fel, hogy a klímaválasztás egyik szempontja a kinézet. Nem mindegy mit-, és hol kell évekig nézzek a lakásomban.

Választhatunk ma már több színből is, hogy lakásunk enteriőrjéhez színben és design-ban leginkább passzoló splitklíma berendezésünk lehessen és azt a lakásunk, esztétikailag is megfelelő helyére telepíthessük.

Igaz a formatervezett splitklíma designért és a fehértől eltérő készülék színekért, a magasabb árfekvésű splitklíma berendezések szintjén kell körbenéznünk.

(Comfort Csomag: Készülék és telepítés 310.000 Ft + ÁFÁ-tól)

A mai modern splitklíma berendezésekkel, nem kizárólag a megfelelő hőmérsékletet tudjuk tehát biztosítani, használatukkal energiát is spórolhatunk, szebbé tehetjük lakásunkat is.

Ezért fontos, hogy az ingatlan / lakás meglévő adottságaihoz leginkább illeszkedő splitklíma berendezést válasszunk ki.

Szakértő tanácsainkkal végig támogatjuk Önt, a klímaválasztás-, és a készülékek helyének kiválasztása során.

Klíma akciónk most, ingyenes felméréssel és tanácsadással Pécs területén belül.